+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Штрафи України. Найпоширеніші порушення на орендованих авто.

Дотримання правил дорожнього руху забезпечує безпечне керування транспортом та знижує ризик дорожньої пригоди. Незважаючи на цілком зрозумілі причини обережного водіння, чимало водіїв все одно нехтують нормами безпеки, а кількість порушень та штрафів не зменшується.

Враховуючи те, що автомобілі орендують досвідчені водії зі стажем щонайменше 2 роки (це обов'язкова умова при оренді), все одно виникають випадки недотримання правил дорожнього руху. Несвідомо чи навмисне, водії наражають себе на небезпеку, порушуючи дорожні правила. Сподіваємося, що ця стаття допоможе уникнути поширених порушень і заощадить гроші, які не доведеться платити за погашення штрафу.

Найпоширеніші штрафи за порушення правил дорожнього руху на орендованих авто

Компанія «Авто Аренда» підготувала список «найпопулярніших» порушень, які здійснюють водії на прокатних автомобілях.

  • Перевищення швидкості понад 20 км/год.
  • Неправильне паркування. Паркування на місцях для людей з інвалідністю, на пішохідних переходах та на зупинці для громадського транспорту.
  • Зупинка чи стоянка на паркомісцях для електромобілів.
  • Здійснення дорожньо-транспортної пригоди.

До речі, починаючи з березня 2021 року набули чинності нові штрафи для порушників на дорозі, суми цих штрафів у різній мірі зросли.

штрафи в Україні

Суми штрафів за порушення правил дорожнього руху

Нижче наведено деякі штрафи за порушення дорожніх правил, суми яких було збільшено у березні 2021 року.

  • За керування транспортним засобом у стані сп'яніння передбачено штраф у розмірі 17 000 грн.
  • За непристебнутий пасок безпеки можуть оштрафувати на 510 грн.
  • Штраф 3400 грн передбачено за відсутність посвідчення водія.
  • Втеча з місця аварії – також 3400 грн.
  • Штраф за скоєння дорожньо-транспортної пригоди – 850 грн.
  • Розмови по телефону під час водіння передбачають штраф у розмірі 510 грн.
  • Брудні, неосвітлені номерні знаки – 850 грн.
  • Зупинка чи стоянка на місцях для електротранспорту – штраф 340 - 680 грн.
  • Зупинка або стоянка на місцях для людей з інвалідністю – 1020 - 1700 грн.
  • Водій, який не пропустив машину швидкої допомоги, поліції чи аварійної служби, може отримати штраф у розмірі 680 грн.

Повний перелік можливих порушень та штрафів за порушення можна переглянути у Кодексі України про адміністративні правопорушення (КУпАП).

Фото- та відеофіксація порушень у Києві та області

Камери фіксації порушень, встановлені у Києві та інших регіонах, фотографують в автоматичному режимі транспорт, який перевищив допустиму швидкість, та реєструють адміністративне правопорушення.

Для порушень швидкості, зафіксованих за допомогою таких камер, передбачено наступні штрафи:

Перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год. – сума штрафу складе 340 грн. Перевищення швидкості більш ніж на 50 км/год. – сума штрафу збільшиться до 1 700 грн.

До речі, для українських водіїв стала доступна Карта камер відеофіксації порушень в Україні, на якій можна переглянути розміщення камер, а також дозволену на ділянці дії камер швидкість.

штрафи в Україні

«Фантомні патрулі» на дорогах України

25 січня 2022 року на дороги виїхали «фантомні патрулі» – поліцейські автомобілі без розпізнавальних знаків, які слідкуватимуть за дотриманням правил дорожнього руху. Автомобілі мають відеокамери спереду та ззаду, а також системи контролю швидкості.

Фантоми можуть фіксувати порушення швидкості в автоматичному режимі, не зупиняючи автомобіль порушника. Після фіксації порушення номерний знак зчитується і передається для перевірки в базах даних, а після цього дані передаються прямо в систему автоматичної фіксації, де і формується постанова про адміністративне правопорушення.

Цього року планується закупити 30 спеціальних автомобілів для патрулювання доріг.

Рекомендації

Уважність. Якщо ви не хочете зіпсувати собі настрій неприємною новиною про порушення правил дорожнього руху, слід бути максимально сконцентрованим і уважним на дорозі. Слідкуйте за всіма дорожніми знаками, звертайте увагу на територію, де збираєтеся паркувати автомобіль, не поспішайте проскочити на жовте світло світлофора, краще зачекайте.

Відповідальність. Усвідомте важливість дотримання правил на дорозі. Адже, проїжджаючи на червоне світло, ризикуєте не лише своїм здоров'ям, а й іншими учасниками руху. Подумайте, чи варто ваше життя заощаджених кількох хвилин.

Швидкісні норми. Дотримуйтесь швидкісного режиму для міста та за його межами. Нагадаємо, що у місті дозволено пересуватися зі швидкістю 50 км/годину; за містом дозволена швидкість 90-110 км/год, залежно від того, чи є на дорозі розділова смуга; на автомагістралях, відзначених відповідним знаком, можна їхати 130 км/година

Зосередженість. Утримайтеся від дзвінків за кермом, не їжте під час водіння, багатозадачність уповільнює реакцію та притуплює увагу, ви можете не помітити дорожні знаки, розмітки або проїхати на червоне світло.

Будьте уважні на дорозі, дотримуйтесь правил і бережіть себе. Приємних подорожей!

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure