+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Чудернацькі будинки України

ТОП-5 дивних будинків України

Якщо вам здалося, що в Україні усі будинки однакові та будувалися за одним типажом – вам це здалося. Будівлі у стилі модерн, котрі повністю змінюють ваш світогляд про те, як повинен виглядати дім, притаманні Україні. Ця стаття присвячена сучасним унікальним будівлям в Україні, аналогів яких ви ніде не знайдете.



Будинок Легенд, Львів

Будинок легенд у Львові – це ресторан, що присвячений львівським легендам. Фасад будівлі прикрашає скульптура дракона, а прямо під ним розташований годинник, що показує львівський час. Дім збирав багато туристів, котрі чекали початку «шоу», щоб подивитися, як дракон видихає вогонь з певними проміжками у часі. На жаль, ресторан вже закритий та не приймає більше відвідувачів. Це був найпопулярніший ресторан у Львові, не скільки завдяки своїм стравам (а готували тут дуже смачно), а завдяки автентичним інтер’єром всередині будівлі. Але зовні він виглядає все так само таємниче та загадково, як і в часи, коли він був відкритий.

Адреса: вул. Староєврейська, 48

Будинок Легенд, Львів - зображення

Перевернутий дім, Буковель

Здавалося б, це міг би бути звичайний дім, якщо не брати до уваги того факту, що він стоїть «догори ногами». Фасад дому – зверху, а дах – знизу. Це була перша будівля в Україні, розташована саме так. Теслярі збудували цей будинок за півтора місяці. Може він й виглядає маленьким зовні, але його площина 85 квадратних метрів. Багато туристів зупиняються біля будинку, щоб увіковічити – сфотографувати себе на тлі дому догори ногами. За окрему платню ви можете відвідати війти у будинок, купивши білет. А поряд знаходяться кафе та ринок, де ви можете придбати усе, що завгодно – від сувенірів до хутряних виробів. Чим не привід зупинитися на пару годин?

Перевернутий дім, Буковель - зображення

Будівля з химерами, Луцьк

Незвичайний дім було збудовано у стилі еклектики, тобто змішення багатьох стилів разом. Багато скульптур були виповнені у різних стилях, на перший погляд вони справляють враження, як непоєднувані взагалі, але, якщо приділити їм трохи більше часу, ви побачите, як різні стилі переплітаються один з одним. Тут казкові герої стоять фактично бік о бік з фігурами святих. На сьогоднішній день хазяїн дому регулярно проводить екскурсії та розповідає історію створення дому, чому ті чи інші скульптури були зроблені, а також про їх невипадкове місцезнаходження.

Адреса: вул. Лютеранська, 9

Будівля з химерами, Луцьк - зображення

Музей Писанка, Коломиє

Цей музей був виконаний у стилі одного великого великоднього яйця. Експозиція музею включає у себе одні тільки Писанки – десь 12 000 експонатів. Деякі з писанок були створені з дерева. Екскурсія включає у себе історії створення великодніх яєць, головних тенденцій та про їх зміну з плином часу. Окрім «класики», тут представлені роботи сучасних майстрів. Також, у музеї проводиться реставрація писанок – технологія тримається у секреті та нікому, окрім майстрів вона невідома.

Адреса: проспект Чорновола, 43

Музей Писанка, Коломиє - зображення

Дім вдови, що плаче, Київ

Дім виконаний зі своєрідними архітектурними елементами, а у центрі дому – жіноче обличчя. Під час дощу по щокам скульптури течуть сльози. Вважають, що автор цієї будівлі – Владислав Городецький, задумав цей дім на честь своєї сестри, котра ніяк не могла влаштувати своє особисте життя.

Адреса: вул. Лютеранська, 23

Дім вдови, що плаче, Київ - зображення

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure