+38(096) 777-89-89

Зв'язатися з нами

×
Phone

Замовлення за телефоном:

+38(096) 777-89-89

Viber

WhatsApp:

+38(096) 777-89-89

Експрес замовлення

Що робити якщо замерзли або примерзли двері машини?

З настанням зими багато міст та населених пунктів України обростають снігом. Люди в мороз зігріваються гарячими напоями та домашніми ковдрами. Ця погода багатьох радує, адже зима – це насамперед новорічні свята та безліч розваг, недоступних в інші пори року. Але не завжди і для всіх ця погода на радість.

Перші, хто стикається з різними зимовими та морозними проблемами – водії.

Якщо ви маєте свою машину та пристойний стаж водіння, то до більшості різних ситуацій, завдяки своєму досвіду, можете бути готові.

Але безліч людей, не маючи свого автомобіля, часто користуються популярною послугою прокату – цей сервіс популярний у великих містах країни, і особливо в столиці – Києві, де приїжджим та гостям може бути накладно регулярно використовувати таксі, і вони звертаються до недорогої оренди авто.

Уявіть, що ви взяли машину напрокат, і прийшовши до неї зимовим ранком, виявили, що двері не відчиняються. У морозні дні та ночі таке трапляється дуже часто. Ця стаття для тих, хто, не маючи великого досвіду використання власного транспорту, зіткнувся з проблемою примерзання дверей в орендованому авто.

Двері автомобіля не відчиняються – ваші дії

Насамперед потрібно перевірити, чи дійсно двері розблоковані. Використовуйте кнопку відкриття дверей на брелоці, або спробуйте відкрити ключем вручну.

Потім смикніть за ручку. Якщо двері не відчиняються, спробуйте відчинити інші двері, результат той же – велика ймовірність того, що вона примерзла.

замерзли двері автомобіля

Головне Ваше завдання – потрапити в автомобіль.

Чого не можна робити?

Якщо авто взяте в прокат, ви несете відповідальність за його збереження у межах вашої застави. Тому не намагайтеся відчинити двері силою. Можна запросто зламати ручку, і якщо двері дійсно сильно примерзли, силою відчинити їх не вийде.

Також можна пошкодити замерзлий ущільнювач дверей. Замінити його буде коштувати недорого, а ось прокатна компанія запросто зможе утримати із вас заставу.

Що потрібно робити, щоб відчинити двері авто, що примерзли?

Є спосіб, який є популярним у досвідчених водіїв.

примерзла двері машини що робити

Потрібно підійти до дверей. Покласти одну руку на верхню частину та починати несильно тиснути. Одночасно з цим, другою рукою взятися за ручку та несильними, нерізкими рухами тягнути її на себе. Коли з'явиться просвіт між дверима та кузовом – постарайтеся просунути пальці, і вже безпосередньо рукою тягніть за двері, а не за ручку. Таким чином Ви зможете розхитати резинку (ущільнювач), що примерзла до кузова, лід відійде, і двері відчиняться.

Другий варіант – несильно тиснути на двері, або простукати її по периметру, так само розхитуючи гумовий ущільнювач.

як відкрити замерзлі двері авто

Після того, як потрапите в автомобіль, залишиться завести двигун і прогріти авто деякий час. Лід розтане – можна їхати.

Недосвідченим водіям у зимовий час треба бути особливо обережними за кермом, адже від вас залежить ваша безпека, а також пішоходів та інших учасників дорожнього руху.

Будьте уважні на дорогах. Не відволікайтеся на розмови по мобільному під час руху. Не сідайте за кермо у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Команда компанії "Авто Аренда" бажає Вам вдалих поїздок!

Сподобалась стаття? Поділіться в соцмережах: Поділитися на Facebook Поділитися в Twitter Поділитися на Reddit Поділитися на Pinterest

© ТОВ "Автоаренда ЛТД" 2024
Visa MasterCard 3DSecure